Κορονοϊος: 190 κρούσματα και 11 ορφανά. Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ, εστιατόρια

Κορονοϊος: 190 κρούσματα και 11 ορφανά. Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ, εστιατόρια

Επέκταση των μέτρων πρόληψης και ανακοπής του κορονοϊού στην χώρα μας
Ανθρωπιά και φιλότιμο επικαλέστηκε ο υπουργός υγείας

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 13.03.2020, ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις, με την κυβέρνηση να αποφασίζει “λουκέτο” σε καφετέριες και εστιατόρια!

Στα 190 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ την απόφαση να κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι (μέχρι 5 άτομα στο ταμείο) και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης κλείνουν: Σαλέ χιονοδρομικών κέντρων, οίκοι ανοχής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, πρακτορεία ΟΠΑΠ, και θεματικά πάρκα εκτός από τα ζωολογικά πάρκα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Επίσης, περιορίζεται το ωράριο των ΚΕΠ από 7.30 έως τις 3 το μεσημέρι. Δεν θα λειτουργούν το Σάββατο.

Οι δημοσιοι υπάλληλοι οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η θέση τους είναι η παροχή υπηρεσιών στο κοινό, θα μεταφερθούν σε θέσεις back office.

Σε άτυπη ενημέρωση και σε ότι αφορά την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, ο κ. Τσίδρας σημείωσε πως έχουν εντοπιστεί:

85 κρούσματα στην Αθήνα

40 στην Ηλεία

9 στην Αχαία,

6 στη Θεσσαλονίκη

5 στην ανατολική Αττικη

3 στην Καστοριά και

4 στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, νοσηλεύονται με κορωνοϊό 21 άνθρωποι στην Πάτρα, 9 στο Σωτηρία, 8 στο ΑΧΕΠΑ, 6 στο Αττικό, 1 στο Θριάσιο, 1 στη Μυτιλήνη, 1 στο Θρειάσιο, 40 στην Ηλεία, 9 στην Αχαϊα.

Πέντε άνθρωποι επίσης νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και συγκεκριμένα, 2 στην Πάτρα, 1 στο Αττικό, 1 στο ΑΧΕΠΑ και 1 στο Σωτηρία.

πηγή:madata.gr, zougla.gr